Вхід

Реєстрація
Головна
 
Чернівецький обласний спортивно-туристський клуб ВЕСЛО 
Меню сайту
Категорії розділу
Автобусні екскурсії [29]
Велосипедні маршрути [0]
Пішохідні маршрути [4]
Рафтинг, сплави на плотах [2]
Фестивалі, ярмарки, свята [5]
Відпочинок на природі [1]
Екстремальний відпочинок [0]
Стежками Карпат [1]
Для чернівчан [2]
Преса про Клуб [1]
Наше опитування
Коли у Вас є час на відпочинок?
Всього відповідей: 172
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Звіт по екоакції "Писаний камінь"!!!
17:05
Звіт по екоакції "Писаний камінь"!!!
6 жовтня 2013 р. у с. Буковець, Верховинського району, Івано-Франківської області, успішно стартувала екологічна акція "Писаний камінь". Організатором проведення даного заходу є громадська організація туристичного товариства "Карпатські стежки", яка вже неоднаразово ініціювала подібні екоакції у різних куточках Карпат. Проведення екологічної акції було погоджено з Буковецькою сільською радою та Верховинським лісгоспом. Посильну участь в цій справі прийняли члени спортивно-туристського клубу "Весло", для яких це питання теж є дуже болючим. Всього разом зібралося 18 волонтерів з міст: Чернівці, Снятин та Коломия. Нагадаємо, що основною метою проведення даної акції було: прибрати від сміття, пластику та іншого шкідливого бруду цю унікальну геологічну пам'ятку природи.
  Писаний камінь - це величезні брили пісковика з каменів заввишки до 20 м і тягнуться ланцюгом (близько 80 м). Крім того це - цікава історична та геологічна пам'ятка (язичницьке святилище). Зі скель відкриваються шикарні краєвиди гірських хребтів, вершин і полонин. Тут часто бували Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський та інші діячі української культури, які залишили свої автографи.
   На жаль сьогодні тут можна побачити, таке типу: "Тут був Вася у 2009 році" чи "Яна+Коля - навіки разом". Хоча цими написами зараз нікого не здивуєш, але дуже боляче усвідомлювати, що наша українська громада, а особливо, молоде покоління, таким "художнім розписом" нищить свою історію. Відразу виникає запитання: "А що ж ми лишим своїм нащадкам?"
  Зручний та легкий підйом до скель "Писаний камінь" (його вдале географічне розташування) робить це місце дуже доступним для будь-якого туриста. В цьому пересвідчилися, коли назбирали 60 мішків сміття. Особливо вразило те, що переважна більшість були пляшки від алкоголю.
   На сьогоднішній день, небайдужа молодь, яка підключилася до даної екоакції має на меті, донести до свідомості кожного українця, що любов і повага до природи починається з маленького. Перед тим як кмнути папірець чи пластик під кущ, задумайтесь чи не показуєте ви тим самиим рівень своєї культури, а головне, чи поважаєте ви себе?
Категорія: Для чернівчан | Переглядів: 560 | Додав: Sandra | Теги: карпатські стежки, весло, екоакція, Прибирання, писаний камінь | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz