Вхід

Реєстрація
Головна
 
Чернівецький обласний спортивно-туристський клуб ВЕСЛО 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Тихе полювання на гриби » Грибна кухня Карпат » Болить моя голова — прикладу собі гриба
Болить моя голова — прикладу собі гриба
LubomirДата: Середа, 16.02.2011, 13:39 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 22
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Карпатські знахарі здавна використовують гриби як неодмінну складову для приготування своїх ліків. Порошки, витяжки, настоянки з додаванням грибів зцілюють чимало недуг. Послуговується грибами і офіційна медицина.

При артриті й невралгіях приписують настоянку отруйного червоного мухомора — вона заспокоює біль, розслаблює м'язи. У зовсім невеликих дозах, розповідає народний цілитель Віктор Кушнір, цей препарат підвищує загальний тонус організму. Білий гриб покращує обмін речовин, стимулює травлення. Настоянку маслюка вживають при мігренях та подагрі. При лікуванні гнійних ран допомагає витяжка з польових печериць. Ці гриби також додають до ліків, які долають тиф і туберкульоз. Грузді стають у пригоді при кам'янонирковій хворобі. Завдяки своїм в'яжучим властивостям, гриби-дощовики зупиняють кровотечі. «Гриби, як і лікарські рослини, виявляють свої цілющі властивості у певний час доби, місяця й року, — каже Віктор Кушнір.— Якщо не дотримуватись цього календаря, можна не допомогти, а тільки нашкодити хворому.»

Про те, що гриби лікують, йдеться в одній з найстарших пам'яток України-Руси «Літописі Руському». Офіційна ж медицина визнала лікувальну дію грибів щойно в 40-х роках минулого століття, коли з плісняви синтезували перший антибіотик. На сьогоднійшній день гриби є джерелом багатьох ліків. Печериця лугова, маслюк звичайний, деякі псилоциби виділяють антибіотики просто в повітря. Водні екстракти всім знайомих голубінок мають здатність чистити й заживляти рани не гірше, аніж левоміцетин чи стрептоміцин. У того ж таки червоного мухомора в шкірці капелюшка міститься антибіотик мускаруфін. Він широко застосовується в гомеопатії. З багатьох отруйних грибів уже синтезовані кислоти й антибіотики, які лікують шлункові хвороби, пухлини, алкоголізм тощо. Медики переконані, що за фунготерапією — наукою про лікувальні властивості грибів — майбутнє.

 
Форум » Тихе полювання на гриби » Грибна кухня Карпат » Болить моя голова — прикладу собі гриба
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz